CSS galleries: de mooiste websites op een rijtje

Geplaatst door CSS op 09-05-2011

Elke dag komen er nieuwe websites bij. Mooie, maar ook minder mooie exemplaren. Waar vind je nu een goed en compleet overzicht van alle mooie, bijzondere websites?

Elke dag komen er nieuwe websites bij. Mooie, maar ook minder mooie exemplaren. Waar vind je nu een goed en compleet overzicht van alle mooie, bijzondere websites?

Er zijn meerdere webdesign- en css galleries die een overzicht bijhouden van websites die er echt uitspringen, qua vormgeving of qua techniek. Op deze galleries vind je de nieuwste websites, maar je kunt meestal ook in het archief zoeken naar een bepaalde stijl.  Handig als vergelijkingsmateriaal, om te zien wat er allemaal mogelijk is, en om inspiratie op te doen.

Nieuwe webdesign technieken

Het opdoen van inspiratie hoeft zich niet alleen te beperken tot het grafische ontwerp, het is ook een goede manier om kennis te maken met nieuwe technieken. Bovendien kun je zelf testen hoe prettig een bepaalde techniek werkt en hoe dit door bezoekers wordt beoordeeld.

Bekende CSS Galleries

We hebben een aantal van deze bekende CSS galleries op een rijtje gezet.

CSSMania

CCSmania sorteert de websites op maand en onderwerp, maar het is ook mogelijk om een bepaalde kleur te kiezen om vervolgens alleen maar sites met deze (hoofd)kleur te zien. De grote thumbnails zijn wel prettig, maar doordat er maar twee websites naast elkaar worden gepresenteerd is het helaas nodig om veel te scrollen.

CSSline

Een van oorsprong Finse website, die voor de weergave van de thumbnails de volledige breedte van je scherm benut. Hierdoor zie je in één oogopslag een groot aantal mooie websites. Via een filtertool aan de linkerkant kun je binnen het overzicht zoeken op kleur en bepaalde opvallende eigenschappen.

CSS Drive

Een andere bekende gallery is CSS Drive. Deze gallery maakt het mogelijk om op ontwerpen te stemmen, waardoor je een beeld krijgt van welke lay-outs er het meest gewaardeerd worden. Dit kun je in je achterhoofd houden tijdens het ontwerpproces. Naast ontwerpen biedt CSS Drive ook interessante nieuwsberichten met webdesign-tips aan, en er is een forum waar je tips en informatie uit kun wisselen met andere webdevelopers.

Je eigen site aanmelden bij galleries

Wanneer je vindt dat je eigen website bijzonder genoeg is om te worden opgenomen in een css-gallery, kun je je website hiervoor aanmelden. Bij hoe meer galleries je website wordt aangemeld, hoe groter de kans dat deze ook daadwerkelijk wordt toegevoegd. En als je website eenmaal wordt geplaatst, is er kans dat andere galleries dit overnemen. En dat is natuurlijk leuke reclame!

Terug naar de vorige pagina

Innovatieve techniek gespot?

Wij staan altijd open voor suggesties Lees het volledige bericht

Webdevelopment vereenvoudigen

MS vereenvoudigt webdevelopment met virtuele machine Lees het volledige bericht